DaunatoriPrincipalii daunatori din Romania

 

Deratizare sobolani

Sobolanii sunt rozatoare, cu dintii special adaptati pentru mestecat. Nefiind pretentiosi, ei cauta locurile in care au mancare din belsug si apa. E tot ce au nevoie.

Se stabilesc de obicei prin canalizari, la gropile de gunoi si in imprejurimile caselor care le ofera mancare suficienta, apa si spatii in care sa se adaposteasca.

Motivul pentru care aceste animale sunt atat de temute are de-a face cu bolile pe care le transporta. Ei erau folositi si in trecut ca arme biologice si in continuare putem foarte usor sa contactam un virus periculos de la ei.

Astfel ca devine o prioritate sa deratizam cat de repede cu putinta odata ce ii descoperim. De cele mai multe ori este necesar sa apelezi la profesionisti, deoarece sobolanii nu sunt usor de inlaturat.

Unul din marele avantaje ale acestor animale in lupta noastra cu ei este istetimea lor. Sunt foarte atenti la tot ce ii inconjoara si pot adapta foarte repede la situatii noi. Apoi se pune problema ca nu sunt mofturosi la mancare, consumand orice de la bucati de carne la resturi. Spre deosebire de soareci ei nici nu trebuie sa isi plaseze cuibul in apropierea hranei, ci pot strabate distante lungi pentru a se infrupta.

Cum poti scapa de ei?

Cele mai cunoscute metode de prindere a sobolanilor o reprezinta capcanele cu mancare. Doar ca apare o problema aici, anume ca sobolanii nu se vor atinge de aceste capcane daca sunt satuli. Din acest motiv este vital sa le inlaturi celelalte surse de hrana. Prin plasarea alimentelor in cutii ermetice, adunarea resturilor si a gunoaielor si oprirea robinetelor defecte ce le pot asigura apa ajuti hrana din capcana sa para atractiva pentru ei.

Daca vorbim de hrana otravitoare pentru sobolani apare o noua problema – aceea ca ei se vor intoarce in cuibul lor si vor muri acolo. Odata morti, vor emana un miros puternic neplacut si vor atrage mustele. Astfel ca este vital ca simultan cu amplasarea capcanelor sa inchizi orice orificiu prin care pot sa treaca in casa. Cauta cu grija si astupa-le, altfel te vei trezi cu surprize neplacute.

Capcanele elimina riscul ca acestia sa moara in interiorul casei sau a peretilor, dar contactul cu rozatoarele va expune la infectii cu diferite bacterii si virusuri. Din acest motiv trebuie sa ai mare grija cum manipulaezi, sa porti mereu echipament de protectie si sa incerci sa limitezi timpul in care esti expus.

Mai bine chemi un profesionist

Din motivele enumerate mai sus, solutia ideala de a scapa de infestarea cu sobolani o reprezinta contactarea unei firme profesioniste de deratizare.

Procedura este asemanatoare cu cea folosita la soareci. Intai se verifica existenta rozatoarelor si se confirma ca e vorba de sobolani. Gaurile pe care acestia le fac sunt de aproximativ 5 cm in diametru cu margini zdremtuite. Excrementele lor sunt mai mari decat ale soarecilor si fac diferentierea mai usoara.

Daca vorbim de spatii exterioare se folosesc statiile de intoxicare de tip bariera. Se plaseaza la aproximativ 10 m de casa si se umplu cu substante raticide. Aceste substante isi fac efectul in 3-7 zile. Motivul este ca intial va fi trimis cel mai slab membru al grupului pentru a verifica sursa noua de mancare. Daca acesta nu moare, abia apoi vor veni si restul.

La interior se folosesc aceleasi statii, dar nu dispuse in tip bariera, ci prin plasarea lor in locurile in care se considera ca sobolanii circula spre hrana. In locul acestor statii pot fi folosite cartoane cu adeziv, plasate in aceleasi locuri.

Evident ca sursele alternative de hrana trebuie limitate la maxim si in acest caz si de asemenea si spatiile prin care sobolanii ar putea sa circule. Apoi se face o verificare lunara si trimestriala pentru evaluarea consumului substantei raticide.

Se urmaresc semnele infestatiei si modul in care acestea incep sa dispara.

Sobolanii reprezinta un adevarat pericol pentru sanatate, astfel ca este vital ca acestia sa fie inlaturati cat mai rapid si eficient. Eforturile individuale pot esua, de aceea o firma de deratizare este o solutie mult mai buna.

Te sunam noi!

Completeaza numele si numarul de telefon.

Ai o urgenta?

Incercam sa raspundem la email-uri cat mai rapid dar nimic nu o sa egaleze ca rapiditate un telefon.

Suna acum la 0729 404 693