DaunatoriPrincipalii daunatori din Romania

 

dezinsectie viespi

Desi nu apar frecvent, atunci cand o fac, viespile se pot dovedi o adevarata provocare. Dintre toate vietuitoarele prezentate pana acum, aici insistam ca actiunea sa nu fie facuta de dumneavoastra, ci doar de persoane calificate, care stiu cum sa le abordeze si cum sa le indeparteze.

Ce sunt viespile? De ce trebuie indepartate?

Viespile sunt insecte care se hranesc cu alte insecte, cu musculite sau cu seva copacilor. Spre deosebire de albine, acestea nu au nici o treaba cu polenizarea. Ba mai mult, ele pot produce pagube semnificative copacilor din cauza faptului ca indeparteaza scoarta pentru a ajunge la seva.

Ele pot fi regasite in orice anotimp, iar un cuib poate adaposti un numar enorm de viespi. Nu au o afinitate pentru zone de anumit tip, insa este recunoscut ca isi pot face cuib si in locuintele oamenilor la interior sau la exterior.

Intepatura de viespe este extrem de dureroasa, acul ei continand venin, care poate produce o reactie alergica. Spre deosebire de albine, acestea pot intepa de mai multe ori, ceea ce sporeste riscul la un atac alergic.

Pericolul cel mai mare este reprezentat de usurinta cu care aceste vietati ataca, mai ales daca se simt amenintate, sau va aflati in drumul lor catre hrana. Deoarece varietatile dulci sunt pe placul lor, nu de putine ori oamenii si viespile concureaza pentru aceeasi mancare.

Care este riscul la care ma expun daca am in apropiere un cuib de viespi?

Nu va puteti baza niciodata pe faptul ca nu vei fi atacat. Mai mult, daca ai copii, acestia pot fi curiosi si se pot apropia mai mult decat este permis de cuib. Desi unii oameni nu patesc nimic atunci cand sunt intepati, durerea fiind singura parte neplacuta, alti oameni pot dezvolta reactii alergice ce pot conduce chiar pana la sufocare.

Cum realizez dezinsectia viespilor?

Sub nicio forma nu intervi singur asupra unui cuib de viespi. Este o procedura delicata si este cel mai bine sa chemi un expert care sa se ocupe de asa ceva.

Este foarte important sa localizam cuibul, daca este la interior sau la exterior.

Daca este la interior, atunci se folosesc nebulizatoare ULV, practic niste pompe care disipa substanta toxica pentru viespi extrem de fin, ajungand in fiecare loc greu accesibil. Odata ce se foloseste acest nebulizator, incaperea trebuie parasita, deoarece dureaza cateva minute pana cand isi va face efectul complet, minute in care viespile vor deveni extrem de agitate si agresive.

Efectul este unul de soc, exterminand viespile intr-un interval foarte scurt de timp, dar persistenta efectului este de lunga durata. Din acest motiv, odata ce toate viespile au fost exterminate, nu este indicat sa indepartam cuibul. Deoarece alte viespi se instaleaza in cuiburi deja facute, insecticidul din acestea le va omori si pe noile locatare.

La exterior, se foloseste pentru exterminare un pulverizator de inalta presiune care sa fie aplicat direct pe cuib cu cantitatea calculata de substanta insecticida. Efectul este deasemenea de soc, fiind nevoie de 5 minute pentru a omori viespile. Si in acest caz viespile devin foarte agitate si agresive, inca un motiv pentru care nu trebuie sa faceti singur aceasta operatiune.

Odata incheiata operatiunea, efectul se pastreaza si cuibul trebuie lasat la locul lui pentru a preveni o noua infestare. In unele cazuri se poate folosi un tratament in doua etape, in care la inceput se face exterminarea propriu zisa, ca abia apoi, la o saptamana dupa, sa se reintervina pentru un efect de lunga durata.

Nu putem sa subliniem suficient ca este recomandat sa apelati la ajutor profesionist in vederea exterminarii viespilor. Astfel te vei feri de orice posibil accident care sa va puna viata in pericol

Te sunam noi!

Completeaza numele si numarul de telefon.

Ai o urgenta?

Incercam sa raspundem la email-uri cat mai rapid dar nimic nu o sa egaleze ca rapiditate un telefon.

Suna acum la 0729 404 693