DaunatoriPrincipalii daunatori din Romania

 

dezinsectie plosnite

Nu au mai mult de 4-5 mm si sunt de culoarea rosu ruginiu si inca reprezinta o mare problema pentru hoteluri si nu numai. Sunt plosnitele.

Sunt mici, au corpul turtit si isi gasesc adapost, in general, pe o raza de 2-5 metri in jurul paturilor. Mai exact le putem gasi in slatele, mobilier, crapaturi din zid, oriunde unde lumina patrunde mai greu.

Mai sunt denumite si micii vampiri pentru ca se hranesc cu sange. Isi inteapa victimile cu trompa si injecteaza un anastezic care le permite sa se hraneasca pana la zece minute fara ca persoana intepata sa simta ceva. O plosnita nu se hraneste mai mult de doua ori pe saptamana dar poate supravietui fara sa se hraneasca luni in sir.

Pana in acest moment nu s-au gasit dovezi ca plosnitele ar raspandi boli infectioase, precum tantarii de exemplu, dar pot produce mancarimi, mici umflaturi, iar unele victime pot avea chiar insomnii.

Plosnitele se gasesc cel mai adesea in hoteluri, isi pot face loc foarte usor in bagajele turistilor, astfel putand calatori si ajunge foarte usor in casele oamenilor. Le puteti lua de la sala, birouri, magazine, plus nenumarate locuri.

Femelele pot depune pana la 5 oua pe zi si ajung pana la 500 de oua intr-o viata, astfel ranspandirea lor este foarte mare mai ales daca gasesc temperaturi ambientale normale si hrana adecvata.

Identificarea infestarii cu plosnite este destul de usoara. In primul rand este vorba de observarea efectiva a unui astfel de exemplar care seamana cu o samanta de mar. Un alt semn sunt semnele pe piele: micile intepaturi ce devin pete rosii asemanatoare cu urticaria.

Plosnitele pot fi combatute mai usor daca sunt detectate la timp. Astfel este indicat sa iti verifici mobila, plintele si bagajele pentru a vedea daca nu prezinta urme ale acestor insecte. Oualele lor sunt mici, de marimea semintelor de mac.

Pentru combaterea lor este cel mai bine sa apelati la un specialist in dezinsectie pentru ca odata ajunse in casa sunt foarte greu de controlat.

Te sunam noi!

Completeaza numele si numarul de telefon.

Ai o urgenta?

Incercam sa raspundem la email-uri cat mai rapid dar nimic nu o sa egaleze ca rapiditate un telefon.

Suna acum la 0729 404 693