DaunatoriPrincipalii daunatori din Romania

 

dezinsectie muste

Mustele sunt peste tot, fiecare om s-a intalnit macar o data cu aceste insecte, ele alcatuind cam 90 % din totalul insectelor cu care am fost vreodata in contact. Fiind atat de comune, au ajuns sa capete denumirea de musca de casa sau musca domestica.

Ce sunt? De ce apar peste tot?

Mustele sunt insecte care nu paraziteaza propriu zis alte fiinte, decat in scopul reproducerii. Sunt fiinte cu un dezvoltat simt tactil, olfactiv si vizual, ceea ce la face munca de a gasi hrana mult mai usoara.

Ciclul de viata este de aproximativ 30 de zile, de la stadiul de ou si pana la moarte, locul favorit de depunere a oulelor fiind in interiorul cadavrelor in descompunere sau a gunoaielor, fiind atrase dupa miros.

Motivul pentru care apar atat de frecvent in jurul caselor este ca noi le oferim conditiile ideale de adapost si hrana, fiind atrase de dulce.

Sunt periculoase?

Cu siguranta, da ! Deoarece fac adesea naveta intre cadavre in descompunere si casa ta pot fi responsabile de transmiterea a peste 100 de boli, unele cu afectiuni devastatoare asupra sistemului uman. Acesta este inca un motiv in plus pentru care nu trebuie lasate in apropierea alimentelor.

Vreau sa scap de ele. Ce fac?

Din fericire, din cauza faptului ca ne intalnim atat de frecvent cu ele au fost descoperite metode ingenioase si utile pentru a le indeparta fara prea mari probleme. In functie de locul in care doriti sa faci dezinsectia mustelor exista diverse metode care pot fi aplicate.

Dar, inainte de toate, ca la orice alta infestare, este esential sa asiguri o curatenie cat mai buna, avand grija sa nu existe pete de grasime sau dulce pe jos sau pe mese, sa strangi firimiturile si, practic, sa aduni orice aliment in compartimente inchise ermetic. Astfel te asiguri ca nu le oferi prea multa hrana.

In unele cazuri, aceasta curatenie nu poate fi intretinuta in permanenta, aici vorbind de cantine sau restaurante. Deoarece aplicarea unui pesticid aici nu ar fi convenabila, sfatul nostru este sa folositi o lampa UV cu banda adeziva. Mustele sunt atrase de lumina ultravioleta, iar cu cat este mai puternica, prin comparatie cu lumina ambientala, cu atat va fi de mai mult interes.

Odata ajunse acolo, fie se electrocteaza de grilajul lampii, fie sunt lipite de banda adeziva.

Desi poate nu este cel mai eficient mod prin care puteti scapa de muste, in aceste cazuri raportul disconfort-utilitate o recomanda cu desavarsire.

Desigur ca o a doua metoda se refera la dezinsectia cu metode clasice, cu substante toxice. Acestea sunt, de asemenea, de doua tipuri:

Primul tip este cu actiune prin contact. Asta inseamna cu odata ajunse in contact cu solutia mustele mor la scurt timp. Pulverizarea se face cu o pompa de joasa presiune la interior sau de inalta presiune la exterior, asigurand uniformitatea pulverizarii. Toate suprafetele trebuie acoperite cu substanta insecticida, pentru a fi siguri ca succesul este garantat.

Terapia este una de soc, insectele murind la scurt timp dupa intrarea in contact cu solutia, iar persistenta ei este in general medie, functionand de la 2 saptamani pana la o luna.

Al doilea tip de substanta anti muste se bazeaza pe un atractant alimentar sau sexual. De data aceasta nu mai pulverizam solutia pe intreaga arie a locuintei sau spatiului, ci le administram local, bazandu-ne pe faptul ca mustele vor fi atrase de aceasta solutie.

Aplicarea ei se face cu ajutorul unei pensule cu care vom trasa linii de solutie de-a lungul zonelor in care apar cel mai frecvent mustele, sau aplicand zone rotunde din loc in loc. De asemenea, aceasta terapie este tot de soc, efectul fiind vizibil in 15 minute.

Poate ca pana acum ai folosit pliciul de muste. Si el este o unealta utila, dar nu cand sunt sute de muste. Pentru asta, sfatul nostru este sa folosesti una dinre metodele de mai sus sau sa chemati un exterminator.

Te sunam noi!

Completeaza numele si numarul de telefon.

Ai o urgenta?

Incercam sa raspundem la email-uri cat mai rapid dar nimic nu o sa egaleze ca rapiditate un telefon.

Suna acum la 0729 404 693