DaunatoriPrincipalii daunatori din Romania

 

dezinsectie furnici

Furnicile nu sunt neaparat periculoase pentru om, dar cu siguranta sunt dernjante prin numarul lor. Chiar daca nu observati decat cateva, puteti fi convins ca exista un musuroi din care acestea provin si in care se afla cateva sute sau mii de furnici.

Ce sunt? Ce cauta?

Furnicile sunt insecte bine organizate, care convietuiesc in musuroaie si care sunt permanent in cautare de hrana. Odata ce gasesc hrana, ele lasa un miros chemoatractant, pe baza de feromoni, care va indruma celelalte furnici catre acelasi loc.

Unul din obiceiurile care ne ajuta sa luptam impotriva lor este acela de a lua hrana si de a o transporta inapoi in musuroi pentru a o imparti cu restul. Cauta adesea locuri lipsite de caldura si intunecoase, protejate de expunerea vizuala directa.

Te poti procopsi cu ele atat la interior, atrase fiind de resturile alimentare si firimiturile pe care le gasesc pe jos, cat si la exterior, in cazul in care ai o curte sau o gradina.

Desi nu sunt recunoscute ca ar purta boli periculoase pentru om, contactul lor cu alimentele poate predispune la unele afectiuni mai mult sau mai putin usoare.

Cum te poate ajuta exterminatorul?

Atunci cand crezi ca te confrunti cu o infestare de furnici si vrei sa scapi de ea, solutia la indemana este sa apelati la profesionisti. Acestia au la dispozitie toate solutiile si tehnicile necesare si stiu cum sa le foloseasca astfel incat sa nu puna pe nimeni in pericol.

La fel ca in cazul capuselor sau al gandacilor, exista doua etape in care se practica dezinsectia, la interval de o saptamana, pentru distrugerea completa a furnicilor.

In cazul lor, avem la indemana mai multe solutii pe care le putem folosi in lupta noastra contra parazitilor. Sunt impartite in doua categorii, in cele care au actiune prin contact sau prin ingestie.

Insecticidele cu actiune prin ingestie sunt cele mai eficiente impotriva furnicilor si provoaca cel mai mic disconfort locatarilor. Ele exista sub forma de cutiute cu gel, bine incapsulate pentru a fi foarte greu copiilor mici sau animalelor de companie sa ajunga la ele.

Capsulele cu gel sunt plasate pe traseele considerate favorite de catre furnici si deoarece au o substanta atractanta, preprezinta pentru ele o sursa de hrana facila. Iti vorbeam mai devreme de caratul hranei inapoi in musuroi, o atitudine care face din acest insecticid arma perfecta impotriva furnicilor. El nu va fi consumat pe loc, ci dus la cuib si impartit, rezultand asa numitul “efect in cascada”. Astfel extinctia este completa intr-un interval de aproximativ doua saptamani.

Daca actiunea se desfasoara la exterior, atunci gelul este inlocuit cu granule, care nu sunt la fel de usor degradate de conditiile meteorologice, avand acelasi efect.

A doua metoda folosita implica insecticidele care actioneaza prin contact, categorie in care intra substantele pulverizate sau aplicate cu seringa.

Daca vorbim de solutiie aplicate cu seringa, ele se plaseaza pe traiectul furnicilor catre mancare, ce ramane mereu acelasi datorita feromonilor cu care este marcat. Efectul este instant, insectele murind pe loc.

Apoi avem solutiile de pulverizare, ce se aplica cu ajutorul unei pompe de joasa presiune la interior sau cu un atomizor de mare presiune la exterior. Se vor utiliza pe intreaga suprafata, fara sa lasam locuri neacoperite. Actiunea este de soc, astfel ca insectele vor muri la contact cu insecticidul lichid, dar dezavantajul va fi acela ca nu se va mai obtine un efect in cascada.

La exterior aplicam substanta cu atomizorul pe intreaga suprafata a curtii sau a gradinii cu o substanta diferita de cea folosita la interior, ce are proprietati de rezistenta la ploi si alte conditii nefavorabile. In plus se aplica mai intens in preajma locuintei, pentru a preveni reintrarea furnicilor in casa.

Dezavantajele acestui mod de actiune sunt de ordin mediu, deoarece locuinta trebuie lasata libera timp de o ora, iar curatarea podelei de solutie nu trebuie facuta timp de minim 24 de ore, pentru ca efectul sa fie maxim. In plus, la exterior conditiile meteo influenteaza in mare masura eficienta tratamentului.

Furnicile sunt suparatoare, stim. Si nu e usor sa scapi de ele. Sfatul nostru este sa apelezi de la inceput la un profesionist care sa te scape de probleme .

Te sunam noi!

Completeaza numele si numarul de telefon.

Ai o urgenta?

Incercam sa raspundem la email-uri cat mai rapid dar nimic nu o sa egaleze ca rapiditate un telefon.

Suna acum la 0729 404 693